ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина 1,5 місяці не має де утилізовувати медичні відходи, – заступник голови ЛОР

Вероніка Рой

|

Львівська область вже близько 1,5 місяці не має куди дівати небезпечні медичні відходи. Адже ще наприкінці перестало працювати підприємство, що утилізовувало сміття із медичних закладів усієї області. Про це у вівторок, 13 липня, під час сесійного засідання повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, передає Львівський портал.

25 травня Державна екологічна інспекція України, через порушення у роботі, призупинила ліцензію ТОВ «Екологічні переробні технології», яке розташоване у Львові на вулиці Збиральна, 14. Це єдине підприємство в області, що займалося ліквідацією медвідходів.

Із цим підприємством мають укладені угоди про утилізацію медичних відходів понад 30 медичних закладів з усієї Львівської області. Серед них – Львівська обласна лікарня, обласний центр громадського здоров’я, шпиталь ветеранів війни у Винниках, обласний перинатальний центр та інші.

Юрій Холод звернувся до Держекоінспекції Львівщини та департаменту екології ЛОДА надати інформацію про те, куди ж вже 1,5 місяці дівають медичні відходи. Та закликав поінформувати усі медичні заклади області про те, що їм робити з медичним сміттям до моменту відновлення роботи чи появи нового підприємства, яке здійснює утилізацію.

«Коронавірус ніде не подівся. На жаль, і до України наближається небезпечний штам «Дельта». Ми не маємо права розслаблятися! Вакцинація, дистанція, особиста гігієна, здоровий глузд, зрештою – все це доступно кожному. Куди подіти медичне сміття, яке впливає на довкілля і може бути джерелом зараження коронавірусом та іншими небезпечними хворобами, – мало хто з нас задумується. Йдеться не про якесь окреме підприємство, а про те, як Держекоінспекція та Департамент екології планує вирішити нагальну проблему поводження з медичними відходами», – наголошує Юрій Холод.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *