ОСТАННІ НОВИНИ

У які країни Європи українці можуть в’їхати без Covid-вакцинації

Вероніка Рой

|

На сьогодні українці можуть в’їжджати у понад 10 країн Європи без вакцинації від коронавірусної інфекції. Про це йдеться у дослідженні Європейської правди.

До прикладу, туристам з України, які хочуть відвідати, Болгарію, Боснії і Герцеговину, Грецію, Кіпр, Грузію, Молдову, Румунію, Сербію, Туреччину, Хорватію вакцинація не обов’язкова, але потрібно пройти тест перед вильотом. Від тестів звільнені вакциновані мандрівники.

Натомість Румунія дозволяє в’їзд туристів лише на 3 дні.  Тому з собою потрібно мати підтвердження про те, що ви покинете її територію у встановлений термін.

Також є три країни – Албанія, Чорногорія та Північна Македонія не вимагають в українських туристів тести на Covid.

Мандрівники, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу в Україні будь-яким доступним препаратом, можуть в’їхати без обмежень в Австрію, Естонію, Ісландію, Іспанію, Нідерланди, Словенію, Угорщину та Швейцарію. А ось Німеччина, Франція і Литва не визнають китайську вакцину CoronaVac.

Країни, які є закритими для українських туристів: Азербайджан, Бельгія, Білорусь, Британія, Ірландія, Італія, Данія, Латвія, Люксембург, Мальта, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Фінляндія, Чехія та Швеція.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Інфографіка: Європейська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *