ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на вулиці Стрийській забудовник розпочав самовільне будівництво

Юлія Осим

|

На вулиці Стрийській у Львові забудовник розпочав роботи без отриманих на те дозволів. Проігнорувавши зауваження Інспекції ДАБК, на запланованому місці повним ходом риють котлован. Про це повідомляють на Facebook-сторінці департаменту містобудування ЛМР, передає Львівський портал.

Йдеться про самовільне будівництво на вулиці Стрийській, 266-А у Львові. Як відомо, у вересні 2019 року ПП «Буд-М-Сервіс» отримало містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта на будівництво адміністративних приміщень за вже згаданою адресою.

Наступного місяця у мській Інспекції ДАБК забудовник зареєстрував повідомлення про початок виконання підготовчих робіт. Та слід зауважити, що таке повідомлення не дає права на будівельні роботи. Відтак, про це забудовникові пояснили в Інспекції.

Імовірно, ПП «Буд-М-Сервіс» вирішило проігнорувати будь-які зауваження, бо так і не отримавши потрібного дозволу, розпочало будівництво. На сьогодні на Стрийській, 266-А вже риють котлован. Натомість у Реєстрі будівельної діяльності документи, які дають право на виконання будівельних робіт, відсутні.

«На зауваження Інспекції забудовник не реагує, навіть я би сказав, цинічно ігнорує. Чи то справді не розуміє, чи то вдає, що не знає, що повідомлення про початок виконання підготовчих робіт і дозвіл на початок будівельних робіт – різні речі. Що ж, доведеться застосувати юридичні аргументи для пояснення. А вони в нашої Інспекції є і – наголошу – абсолютно законні», – пояснив начальник Інспекції ДАБК у Львові Тарас Павлишин.

Як інформують у департаменті, наразі міська Інспекція проводить перевірку. По її завершенні на ПП «Буд-М-Сервіс» чекають два приписи з вимогами усунути порушення і зупинити всі роботи. А також штраф на суму 839 тисяч гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото департаменту містобудування ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *