ОСТАННІ НОВИНИ

Обрано архітектурний проєкт, за яким збудують житловий комплекс на Збоїщах

Юлія Осим

|

У Львові обрали переможців Відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію будівництва житлового комплексу на вулиці Щурата. Кращий проєкт визначили серед 18 робіт від авторських колективів з різних регіонів України. Відтак, на Збоїщах з’являться багатоквартирні житлові будинки з вбудованими комерційними приміщеннями та підземним паркінгом. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛМР.

Отож, переможцем журі обрало проєкт під шифром 110621 – Проєктна майстерня Бєляєвих, зокрема, Андрій Бєляєв, Оксана Бончик, Роман Лупін та Дмитро Смалюк. За це автори отримають премію у розмірі 15 тисяч доларів США (у гривневому еквіваленті).

«Запропоноване архітектурне і містобудівне рішення є результатом пошуку консенсусу між комерційними інтересами замовника, якістю життя майбутніх мешканців та потребами міста в цілому. Це і про структурування просторів, і про прагматичність архітектурних рішень, і про сприйняття силуету забудови в панорамі міста та про інші, важливі у проєктах такого масштабу, аспекти», – розповіли про проєктні рішення автори-переможці.

Друге місце отримав проєкт під шифром 222200 – ТзОВ «АБМК» у складі Остапа Зелінського, Данила Кінаша і Тараса Лисого. Вони отримають премію у розмірі 10 тисяч доларів США (в гривневому еквіваленті).

На третьому місці опинився проєкт проект під шифром 113577, також розроблений ТзОВ «АБМК» у складі Романа Іваніщака та Данила Кінаша. Автори отримають премію 5 тисяч доларів США (у гривневому еквіваленті).

Крім того, додатково журі відзначило проєкт під шифром 116000 авторського колективу Guess Line Architects у складі Андрія Лесюка, Михайла Когута, Ігоря Когута (ГАП), Марії Школьник, Катерини Іващук, Софії Школяр, Андрія Гончаренка, Станіслава Бебка, Ірини Качмарик і Нестора Шевченка та проєкт під шифром 132435 авторського колективу у складі Юрія Горалевича, Олеся Горалевича, Кирила Следзя, Данила Калашника та Марини Зайцевої. Ці команди отримають заохочувальні винагороди в розмірі 2 тисячі доларів США (у гривневому еквіваленті).

У мерії зазначають, що усі подані роботи виставлять для огляду громадськості у виставковому залі будівлі Порохової вежі (вулиця Підвальна, 4). Вхід вільний.

Раніше виконавчий комітет ЛМР погодив містобудівні умови для зведення житлового комплексу по вулиці Щурата. Проєкт реалізує житлово-будівельний кооператив «Північна околиця».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *