ОСТАННІ НОВИНИ

Обіцянка до Дня Незалежності: через Львів до кордону побудують євроколію

Юлія Осим

|

З Києва через Львів до кордону планують збудувати швидкісну залізничну колію за європейськими стандартами. В уряді обіцяють реалізувати проєкт в межах підготовки до відзначення 30-ї річниці Незалежності України. Про це повідомив Урядовий портал, передає Львівський портал.

Так, окрім проведення святкових урочистостей з нагоди 30-річчя Незалежності України, уряд обіцяє реалізувати низку масштабних інфраструктурних проєктів. Зокрема, це розбудова євроколії Київ – Львів – Скнилів, яка пролягатиме зі столиці до кордону з Польщею.

Так в Україні планують модернізувати 6 регінальних аеропортів, завершити будівництво нового лікувально-діагностичного комплексу в Охматдит.

Загалом на будівництво та модернізацію цих об’єктів мають витратити 5,4 млрд грн. На урочистості прогнозують 100 млн грн.

Зазначається, фінансування всізх заходів здійснюватимуть за рахунок державного та місцевих бюджетів, також інших джерел як-от приватних інвестицій, грантів, донорської допомоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *