ОСТАННІ НОВИНИ

Нацбанк дозволив відкривати банківські рахунки за документами в «‎Дії»

Юлія Осим

|

НБУ внормував низку питань щодо відкриття банківських рахунків. Зокрема, відтепер це можна зробити за пред’явленими документами у додатку «‎Дія». Про це повідомляє пресслужба регулятора, передає Львівський портал.

Так, українці тепер можуть відкривати рахунки в банках, пред’явивши працівнику е-паспорт, е-паспорт для виїзду за кордон, е-свідоцтво про народження та дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з використанням мобільного додатку «‎Дія».

Разом з тим, Нацбанк розширив можливості використання рахунків умовного зберігання (ескроу). Приватні нотаріуси зможуть відкривати такі рахунки для  вчинення нотаріальних дій із прийняття від боржника грошової суми боргу. А бенефіціари ескроу  зможуть давати вказівку банку для перерахування іншій особі коштів з такого рахунку.

Також визначено порядок обігу нових цінних паперів – ощадних сертифікатів банку, та врегульовано питання відкриття рахунків міжнародним організаціям, зокрема, визначений порядок для ООН, а для іноземних представництв, що користуються імунітетом і дипломатичними привілеями, та юридичних осіб-нерезидентів зменшений перелік документів, що подаються під час відкриття рахунків (скасовано подання копії посвідчення Міністерства закордонних справ України про акредитацію представництва на території України/копії документа, що підтверджує взяття юридичної особи-нерезидента на облік у відповідному контролюючому органі як платника єдиного внеску).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *