ОСТАННІ НОВИНИ

Міністерство оборони продає готель «Власта» у Львові

Ірина Марчук

|

Міністерство оборони України передає в управління Фонду держмайна для приватизації активи трьох готелів: «Власта» у Львові, «Козацький» у Києві, а також «Братислава» у Кривому Розі. Про це під час всеукраїнського форуму «Україна 30. Економіка без олігархів» повідомив Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу президента, передає Львівський портал.

Заступник керівника Офісу президента вказав, що причиною продажі є неприбутковість готелів.

«Цими трьома готелями володіє Міністерство оборони. Навіщо Міноборони готелі, які є неприбутковими? Що з ними робити? Їх треба передавати до фонду Держмайна, далі видавати на приватизацію і держава заробляє з цього кошти. Саме це і відбулося вчора. Дякую міністру оборони, листи вже направлено до фонду, і сподіваюся, що найближчим часом ці об’єкти підуть на приватизацію», – повідомив Кирило Тимошенко.

Як інформує Zaxid.net з посиланням на організацію StateWatch «Марлін», яка займається аналізом економічних показників державних підприємств, усі три готелі приносили збитки впродовж кількох останніх років. Так, до прикладу, за останніх 9 місяців минулого року, готель «Власта» закінчив 2020 рік із збитками на суму 251 тис. грн, «Козацький» – 12,2 млн грн, а «Братислава» – 820 тис. грн.

Готель «Власта» має кредитну заборгованість у розмірі 7,2 млн грн перед постачальниками та бюджетом. До того ж, ремонту потребують водопровідна, каналізаційна та електрична мережі та значна частина номерів.

Готель «Власта» – двозірковий готель у Львові, що розташований на вулиці Клепарівській. Поруч із ним знаходиться стадіону СКА. Готель у будівлі займає 9 поверхів (кілька поверхів займають гуртожитки військовослужбовців) і має 157 номерів на 289 місць.

Фото: Lviv.virtual

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *