ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновницю «Львівської політехніки» викрили на відкатах за оренду приміщень

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці спіймали на хабарі директорку одного зі структурних підрозділів «Львівської політехніки». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Про затримання на хабарі посадовиці зі «Львівської політехніки» стало відомо у п’ятницю, 11 червня. Йдеться про директорку одного зі струтурних підрозділів вишу, яка налагодила схему відкатів за надання в оренду офісних та складських приміщень, що перебувають на балансі університету.

За даними слідства, жінка вимагала і отримала від представника підприємства 37 тисяч гривень неправомірної винагороди. За ці кошти вона мала посприяти у наданні приміщення в оренду.

«Користуючись службовим становищем, директорка налагодила схему отримання «відкатів». В обхід встановленої процедури, без погодження регіонального Фонду державного майна України вона здавала в оренду офісні та складські приміщення за значно заниженою вартістю. Свої послуги зловмисниця оцінювала залежно від орендованих площ», – уточняють в обласному управлінні СБУ.

Чиновницю затримали «на гарячому» і відразу ж затримали. Під час обшуків за місцем її роботи правоохоронці виявили понад 250 тисяч гривень, які могли бути отримані від протиправної діяльності, а також чорнові записи, які підтверджують організовану «схему».

Затриманій посадовиці найближчим часом мають оголосити підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Санкція статті передбачає від 5 до 10 років тюрми із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років, а також конфіскацію майна.

Наразі триває слідство, силовики перевіряють дані щодо інших фактів хабарництва за злочинною «схемою».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *