ОСТАННІ НОВИНИ

УЄФА вимагає прибрати напис «Героям слава» з української форми, – ЗМІ

Вероніка Рой

|

Союз європейських футбольних асоціацій вимагає від збірної України по футболу прибрати з форми для чемпіонату Європи напис «Героям слава». Про це пише УП з посиланням на AFP.

«УЄФА вимагає, щоб Україна внесла зміни до форми EURO2020, щоб прибрати «політичне» гасло, яке викликало протести з боку Росії», – йдеться у повідомленні

Водночас, як повідомляє Громадське з посиланням на російські ЗМІ, в УЄФА зазначили, що ще раз проаналізували дизайн форми після звернення Росії і постановили, що поєднання двох гасел «Слава Україні» та «Героям слава!» нібито мають історичне та мілітаристське значення.

«Тому це конкретне гасло на внутрішній стороні футболки (Героям слава!, – ред.) повинен бути вилучений для використання в матчах змагань УЄФА», – цитує російське видання коментар Спілки.

Зазначимо, що на формі української збірної зображена також карта України з анексованим РФ Кримом, через що у Росії теж обурювалися. Але в УЄФА ці претензії відкинули.

В Українській асоціації футболу повідомили Радіо Свобода, що зараз ведуть переговори з УЄФА з цього питання.

«Отримали лист на цю тему від УЄФА, і зараз наші юристи його вивчають, ведуть переписку з УЄФА. Немає в мене цього листа, він у юристів, тому не можу сказати (як сформульована вимога, – ред.). Я думаю, (заява, – ред.) буде ближче до кінця дня, коли буде результат переговорів», – заявив представник Української футбольної асоціації.

Нагадаємо, нову форму презентував очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко на своїй сторінці у Facebook. На ній буде напис «Слава Україні!» та обрис мапи нашої держави.У цій формі збірна України гратиме на Євро-2020, яке перенесли на літо 2021-го через пандемію.

Згодом союз європейських футбольних асоціацій затвердив нову гральну форму збірної України з футболу для чемпіонату Європи 2020 року, на якій зображені кордони країни, що включають Крим.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *