ОСТАННІ НОВИНИ

У липні проіндексують пенсії ще для 1 мільйона українців

Вероніка Рой

|

У 2021 році пенсії на 11% проіндексували для 8 млн пенсіонерів, у липні проведуть індексацію ще для 1 млн пенсіонерів.Про це під час години запитань до уряду заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає Економічна правда.

«Другий рік поспіль уряд забезпечує індексацію пенсій. У цьому році з 1 березня пенсії проіндексовано для 8 млн пенсіонерів на 11%. У липні цього року буде проведено індексацію пенсій ще для 1 млн пенсіонерів, яким пенсію призначено в 2018-2020 роках, а також тим, кому пенсії виплачуються в мінімальному розмірі. Таким чином, у цьому році підвищення отримають 10,5 млн пенсіонерів», –  сказала Лазебна.

За її словами, на 1 квітня цього року середній розмір пенсії становить 3725 грн  – порівняно з аналогічним періодом минулого року він збільшився на 17,5% (555 грн).

Міністр додала, що на розгляд Ради внесено проєкт закону 4668, яким відновлюється індексація пенсій для всіх категорій пенсіонерів та встановлюється дата індексації пенсій  –  1 вересня.

«Я дуже сподіваюсь на прийняття цього законопроєкту, адже це дозволить передбачити необхідні кошти для проведення індексації пенсій у наступному році для всіх категорій пенсіонерів», –  сказала Лазебна.

Нагадаємо, середній розмір пенсії в Україні станом на 1 березня збільшився на 19,3% – до 3033 гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *