ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія Львова погодила розбудову скандального ЖК біля цирку

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міськради погодив розбудову житлового комплексу на вул. Городоцькій, 64, на який неодноразово скаржились місцеві мешканці та активісти. Про це повідомляє Львівський портал.

На засіданні 4 червня виконком видав ТзОВ «Княжий Холл» містобудівні умови та обмеження на будівництво на вул. Городоцькій, 64 багатоквартирного житлового будинку та багатофункційного громадського будинку-вставки з підземними паркінгами.

Фактично йдеться про розширення новозведеного житла у цілий квартал. Ще у 2019 році мерія погодила будівництво житлової багатоповерхівки за цією ж адресою, а тепер тут збираються спорудити ще один будинок та будівлю з офісами й магазинами. При цьому всі існуючі будівлі дозволили знести.

Натисніть на зображення для збільшення

Майбутній квартал розташований в історичному ареалі Львова, поруч – цирк і собор святого Юра. Будівництво вестимуть на території колишнього заводу автотракторних запчастин на земельній ділянці площею 0,9 га. Вона належить до зони малоповерхової житлової забудови і частково до зони транспортної інфраструктури.

Зазначимо, що до нового будівництва на вул. Городоцькій, 64 ще у 2019-му зауваження мали місцеві мешканці. Вони побоювались, що це житло відбере у них прибудинкову територію. Забудовник своєю чергою стверджував, що підписав меморандум із жителями.

Дотепер перипетії довкола цього будівництва не вщухли – активісти оскаржують у суді видану раніше ще одну містобудівну документацію. Також мешканці скаржаться на зведення трансформаторної підстанції впритул до існуючих будинків.

«Тут буде створена пішохідна алея, променад, великий зелений двір, якого в принципі навколо ніде немає. Також мешканці мали питання щодо надто близького розміщення трансформаторної підстанції до будинків. Забудовник відкоригував це – 10 м відстань до будь-якого будинку», – розповів під час засідання головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Відтак своїм рішенням виконком дозволив забудувати земельну ділянку на 47%, а також встановив, що висота нових будинків не повинна перевищувати 23,55 і 28,5 м.

Заплановано, що площа офісів, які облаштують вздовж вул. Городоцької, становитиме 5000 м кв, натомість житло збудують вглибині кварталу. Всі будівлі матимуть 5-6 поверхів.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Княжий Холл» – будівельна компанія, що існує з 2017 року. Вона є правонаступником ТзОВ «Львівавтозапчастина».

Засновницею підприємства є львів’янка Марія Мацелюх. Водночас вона володіє ще кількома підприємствами, зокрема агрофірмою, ТзОВ «Градієнт Україна», що виготовляє плити, труби та профілі з пластмаси.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *