ОСТАННІ НОВИНИ

У Шегинях чоловік хотів перетнути кордон з тисячами валюти у ящиках

Юлія Осим

|

У пункті пропуску «Шегині» прикордонники виявили у 37-річного українця чималу суму незадекларованих коштів. Чоловік перевозив їх просто у коробках у багажнику автомобіля. Крім того, він незаконно перевозив дороговартісний алкоголь, одяг і техніку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Галицької Митниці.

Незаконне перевезення коштів виявили 28 травня у міжнародному пункті пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею. Під час огляду автомобіля, за кермом якого перебував 37-річний громадянин України, мешканець Чернівецької області, у прикордонників виникла підозра про можливе незаконне переміщення товарів.

Відтак, охоронці кордону спільно з працівниками митниці провели поглиблений огляд транспортного засобу у спеціально обладнаному боксі. Зазначимо, що чоловік прямував до України та для перетину кордону обрав смугу руху «червоний коридор», вказавши у декларації, що перевозить лише особисті речі.

У багажному відділі автомобіля марки «Мерседес» прикордонники та митниками у двох коробках виявили незадекларовану валюту – 23 170 фунтів стерлінгів, що станом на 28 травня 2021 року за курсом Національного банку становить 903 722,68 грн.

Також у коробках було близько 30 пляшок елітного алкоголю, одяг, медикаменти, побутова техніка, тощо. Орієнтовна вартість товару понад 500 тис грн.

Зазначається, що за даним фактом митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 472 Митного кодексу України. Валюту та товар вилучено.Невдовзі справу буде скеровано до суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото Галицької митниці Держмитслужби

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *