ОСТАННІ НОВИНИ

Україна закрила небо для літаків, зареєстрованих у Білорусі

Юлія Осим

|

Уряд закрив повітряний простір України для використання повітряними суднами, які зареєстровані у Білорусі. Відповідна заборона вступає в дію з 29 травня поточного року. Про це повідомляє Урядовий портал.

Так, від суботи, 29 травня, білоруським літакам заборонено літати в небі над Україною. Таке урядове рішення прийнято у зв’язку з вимушеною посадкою літака Ryanair та затримання білоруського опозицінера.

«У зв’язку з ситуацією, яка склалася 23 травня 2021 року під час виконання авіакомпанією Ryanair рейсу Афіни — Вільнюс та з метою забезпечення безпеки польотів та пасажирів, Міністерству інфраструктури, Державній авіаційній службі разом з державним підприємством «Украерорух» з урахуванням рішення Кабінету Міністрів від 25 травня 2021 року було доручено встановити відповідну заборону з 00 год 00 хв 29 травня 2021 року», – йдеться у повідомленні.

Про зазначену заборону Мінінфраструктури, Державіаслужба та Міністерство закордонних справ зобов’язуються поінформувати відповідні органи Республіки Білорусь.

Нагадаємо,26 травня Україна припинила авіасполучення з Білоруссю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *