ОСТАННІ НОВИНИ

Власник готелю на Львівщині сплатить 120 тисяч грн за неоформлених працівників

Юлія Осим

|

Власника готельного комплексу на Турківщині оштрафували на 120 тисяч грн за неоформлених працівників. Підприємець повідомляв, що не використовує найману працю, натомість двоє працівників розповіли, що працюють у готелі вже не один рік. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Держпраці у Львівській області.

Раніше роботодавець заявляв, що не використовує найманої праці. Однак під час проведення перевірки щодо оформлення трудових відносин за місцем здійснення його господарської діяльності (йдеться про готельний комплекс на Турківщині) інспектори праці виявили двох неоформлених працівників – охоронця та покоївку.

Зі слів працівників у цьому готелі вони працюють вже тривалий час, але жодних договорів не підписували.

Тож роботодавець змушений заплатити штраф у розмірі 120 тисяч грн.

У Держпраці Львівщини також наголосили, що стартувала реалізація Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці. Наразі триває інформаційна частина кампанії, після чого інспектори праці спільно з представниками зацікавлених органів посилять перевірки роботодавців стосовно неоформлених працівників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *