ОСТАННІ НОВИНИ

Готель «Дністер» у Львові відреставрують

Вероніка Рой

|

Готель «Дністер», що на вул. Яна Матейка,6 у Львові, відреставрують. Зокрема, планується проведення реконструкції підвальних приміщень, а також оновлення фасаду будівлі готелю, передає Львівський портал.

Власне, 21 травня на засіданні виконавчий комітет Львівської міськради затвердив ПрАТ туристично-готельний комплекс «Дністер» містобудівну документацію на реконструкцію нежитлових підвальних приміщень з влаштуванням додаткових евакуаційних сходових кліток готелю.

Крім цього, готель «Дністер» планує провести реконструкцію фасаду будівлі готелю. Відтак у Львові проведуть відкритий всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію реконструкції фасаду будівлі готелю «Дністер».

Зауважимо, у лютому «Дністер» вже звертався до мерії по містобудівну документацію на реконструкцію своїх нежитлових підвальних приміщень. Тоді йшлося про перебудову існуючого підземного паркінгу готелю у конференц-зал. Причиною цьому було те, що готель тривалий час не використовує підземну стоянку, натомість всі автомобілі паркуються на подвір’ї «Дністра». Проте тоді вирішили перенести розгляд цього питання.

Натомість зараз, як повідомив у коментарі Львівському порталу головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, у власників плани дещо змінилися. Зокрема, тепер планується, що оновлення фасаду готелю та проведення реконструкції  підвальних приміщень.

За його словами, реконструкцію готелю «Дністер» у Львові планують провести у кілька етапів.

«Готель хочуть оновити естетично, навіть опрацювати фасад. Ця ж мережа має готель в Одесі, там вони вже провели серйозну реконструкцію. Тепер планують і у Львові в декілька етапів її здійснити. Для цього вирішили провести відкрити архітектурний конкурс, щоб усі учасники вийшли з ідеями. Насамперед потрібно опрацювати використання підземного простору готелю з точки зору найкращого функціоналу: вхідних груп, чи є сенс використовувати додаткові входи, як, власне, змінити чи залишити такою як є круглу рампу, що на вулиці Матейка. Далі питання самого фасаду будівлі. Він вже потребує реконструкції. Я думаю, архітектори запропонують багато варіантів, як його осучаснити і естетично цей фасад подати», – зазначив Антон Коломєйцев.

Чотиризірковий готель «Дністер» у Львові розташований поряд з парком імені Івана Франка, неподалік від історичного центру міста. Його збудували у 1983 році.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, левову частку акцій ПрАТ туристично-готельний комплекс «Дністер» мають ТзОВ «Східноєвропейська готельна компанія» та кіпрська фірма «Пуморі Ентерпрайзерс Інвестментс ЛТД». Саме її пов’язують із російським політиком Олєксандром Бабаковим.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *