ОСТАННІ НОВИНИ

Через весняний локдаун в Україні закрився кожен шостий ресторан

Вероніка Рой

|

Запроваджений через коронавірус локдаун, який тривав із кінця березня до кінця квітня 2021 року, призвів до закриття 14% ресторанів у Києві, Львові та Одесі. А обіг тих ресторанів, що працюють, упав на 12%. Про це у вівторок, 18 травня, повідомив сервіс відкритих даних Opendatabot, передає Громадське.

На час локдауну в умовах обмежень «червоної» епідемічної зони заклади харчування могли працювати лише навинос. Незначне зростання кількості ресторанів відбулося наприкінці квітня в містах, де обмеження зняли раніше.

Водночас на травневі свята, коли локдаун було остаточно скасовано, ресторанна сфера не змогла відновитися, зазначає Opendatabot: повторно змогли відкритися лише 2% ресторанів, а їхній загальний обіг зріс лише на 2%, якщо порівняти з локдауном.

Загалом за рік ресторанний бізнес втратив майже 40% закладів, що працювали, підрахували в Opendatabot.

Нагадаємо, наприкінці березня Верховна Рада вирішила підтримати бізнес і виплатити йому по 8000 грн «карантинної» допомоги. Кошти почали виплачувати наприкінці квітня.

За даними ЛОДА, підприємці та наймані працівники Львівщини отримали майже 107 млн грн «карантинних» виплат.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *