Садовий сказав, які вулиці Львова можуть почати ремонтувати ще цього року

Юлія Осим

|

У Львові триває ремонт вулиць Степана Бандери, Богдана Хмельницького, Пекарської. На черзі відновлення робіт на вулицях Шевченка та Пилипа Орлика. Окрім того, цьогоріч у місті можуть стартувати роботи з відновлення ще кількох вулиць, повідомив мер Андрій Садовий. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Як відзначив міський голова, найперше продовжують ті ремонтні роботи, які були розпочаті раніше.

«В першу чергу, ми активно продовжуємо ремонтні роботи там, де вже їх раніше почали. Мова йде про вулиці Степана Бандери та Богдана Хмельницького. Зараз розпочинаємо новий етап по вул. Шевченка, вже є всі дозвільні документи. Тривають роботи по вул. Пекарській, там дуже великий об’єм роботи. Також відновлюємо роботи по вулиці Пилипа Орлика – другу частину цієї дороги маємо закінчити в цьому році», – зазначив Андрій Садовий.

Так, на сьогодні на вул. Б. Хмельницького підрядники копають корито для влаштування конструктивних шарів дорожнього покриття на ділянці від вул. Кукурудзяної до вул. Олійної. Натомість на ділянці від вул. Липинського до вул. Кукурудзяної вже нанесли два шари асфальту. Наступного тижня на цій ділянці мають розпочати стелити останній, третій шар асфальту. Міський голова пообіцяв, що до кінця червня вул. Б. Хмельницького відкриють для проїзду. Але усі роботи завершать до кінця серпня.

Ремонт вул. Т. Шевченка та вул. П. Орлика у мерії планують завершити до кінця поточного року. Ремонтні роботи обох вулиць здійснюватиме переможець тендерних торгів ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Як уточнили в ЛКП «Львівавтодор», проектно-кошторисна документація на реконструкцію вул. Т. Шевченка (від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної) розроблена 2020 року проєктною організацією ТзОВ «Трамдорпроект». Вартість об’єкта після проведення закупівлі – 186,6 млн. грн.

Проєктно-кошторисна документація на реконструкцію вул. Пилипа Орлика від вул. Миколайчука до вул. Мазепи розроблена у 2019 році проєктною організацією ЛКП «Інститут просторового розвитку». Кошторисна вартість об’єкта після проведення закупівлі становить понад 78,6 млн грн.

Він відзначив, що практично готовими до реалізації є ще кілька проєктів. У разі затвердження їх на сесії міськради цьогоріч у Львові стартують ремонтні роботи ще на кількох вулицях.

«Багато є готових проєктів. Якщо ми нормально пропрацюємо це питання на засіданні сесії в четвер, то можливо в цьому році ще будемо братися за вулиці Мазепи і Грінченка. Окрім того, ми проектуємо вул. Замарстинівську (трамвайні колії до Сихова) та вул. Суботівську (хочемо Рясне-2 з’єднати з Левандівкою)», – додав Андрій Садовий.

Фото ЛМР

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *