ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові група шахраїв заробила на «своїх» квартирах майже 2 млн грн

Юлія Осим

|

Правоохоронці викрили групу шахраїв, котрі незаконно заволоділи квартирами львів’ян та продали їх за підробленими документами. Зловмисники причетні до чотирьох протиправних оборудок з нерухомістю. На цьому вони заробили майже 2 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини.

Упродовж 2016-2020 років троє учасників організованої злочинної групи — 32-річний та двоє 41-річні мешканці Львова —заволоділи квартирами львів’ян, які в подальшому продали. У такий спосіб вони «заробили» майже 2 мільйони гривень.

Зловмисники виготовляли фальшиві документи власників квартир, котрі протягом тривалого часу не проживали у своїх помешканнях, після чого підробляли правовстановлюючі документи на їх нерухоме майно і в подальшому, видаючи себе за справжніх власників, реалізовували ці квартири.

Правоохоронці довели причетність підозрюваних до чотирьох фактів таких оборудок з нерухомістю у Львові.

Учасників організованого злочинного угрупування поліцейські затримали у травні торік. Їх зловили по гарячих слідах після укладання чергового договору купівлі-продажу на квартиру від імені фіктивного власника.

Відтак, трьом зловмисникам вже повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.14 – ч.4 ст.190 (Готування до шахрайства) ККУ, ч.1, ч.3, ч.4 ст.190 (Шахрайство) ККУ та ч.3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) ККУ. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Фото Поліції Львівщини

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *