ОСТАННІ НОВИНИ

Медиків запрошують на IX Всеукраїнську прощу до Страдчу. Програма

|

Львівських медиків запрошують на IX Всеукраїнську прощу до Страдчу. Цьогоріч проща відбудеться у суботу, 12 червня, під гаслом «Моє милосердя змінює світ». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Згідно з програмою, медики матимуть змогу прослухати унікальну історію Страдецької гори, долучилися до Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолить Преосвященний Владика Іван (Кулик), єпископ Кам’янець-Подільський.  Опісля буде почастунок.

У другій половині дня буде Хресна Дорога з подякою за дар життя. Водночас, для медичних працівників буде передбачено і вільний час для спілкування.

Організовує захід Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ. Проща відбудеться з дотриманням усіх карантинних норм, однак планується і онлайн-трансляція, яку здійснюватиме «Живе ТБ».

Як розповіла керівник Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я сестра Севастіяна (Карвацька), цьогоріч під час прощі особливу увагу звернуть на вдячність медичним працівникам за їхнє самовіддане служіння під час світової пандемії коронавірусу.

«Цьогорічна проща, як торік, відбуватиметься на вулиці, щоб можна було забезпечити максимальну дистанцію, дотримання карантинних норм. Також акцентуватимемо на подяці медикам, молитві за них, вдячності за їхню працю. Ми б хотіли, щоб серед співорганізаторів прощі були і медичні працівники. Прагнемо, щоби ця подія стала у певному сенсі історичною для Страдецької гори. Кількість осіб, яка зможе взяти участь у прощі буде обмежена, але ми не будемо мати такі жорсткі обмеження, як минулого року. Тому переважно усі охочі зможуть долучитися. Адже, на сьогодні є певне покращення ситуації з пандемією. Цей рік нас навчив культури життя з пандемією. Ми знаємо, як захистити себе  і тих, хто поруч. У разі, якщо епідеміологічна ситуація, не дай Боже, погіршиться, то ми це врахуємо», – зазначила Севастіяна (Карвацька).

За деталями прощі можна стежити на фб-сторінці Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *