ОСТАННІ НОВИНИ

Галицькі митники назвали найпопулярніші предмети контрабанди

Юлія Осим

|

У Галицькій митниці розповіли, які предмети найчастіше громадяни перевозили через кордон незаконно. Упродовж січня – квітня найпопулярнішими виявилися промислові товари (майже 60%). Про це повідомили у Галицькій митниці, передає Львівський портал.

Загалом цьогоріч митники виявили і припинили 809 порушень митних правил, а варість усіх предметів правопорушень становить 37,3 млн грн.

Так, найчастіше вилучали:

  • промислові товари – 59,1%;
  • продовольчі товари – 27,3%;
  • тютюнові вироби – 7%;
  • транспортні засоби – 2,2%,
  • валюту – 1%.

Зазначимо, що характерним товаром для незаконного вивезення з України до Європи залишаються тютюнові вироби. Від початку року зафіксовано 36 спроб незаконного переміщення через митний кордон України, вилучено 117,3 тис. пачок сигарет загальною вартістю 2,5 млн грн.

Окрім того, до правоохоронних органів митниця надіслала 64 повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки злочину.

Протягом січня – квітня митницею розглянуто 159 справ про порушення митних правил. Сума накладених митниками штрафів складає 2,4 млн грн. До суду передано 606 справ про ПМП, у яких вартість предметів правопорушень 52,4 млн грн. Також застосовано конфіскацію на суму 53,1 млн грн, накладено штрафів на суму 45,5 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *