Львів'янин під виглядом туриста перевозив наркотики з Європи

Юлія Осим

|

Правоохоронці затримали мешканця Львова за незаконний збут нарковмісних таблеток. Заборонений товар він перевозив з Європи, маскуючись під звичайного туриста. Його викрили під час огляду особистих речей на митниці. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції України.

32-річний львів’янин налагодив на території області збут лікарського засобу “Субутекс”, який містить бупренорфін. Закуповував препарат в одній із європейських країн. Після того перевозив партію заборонених препаратів, маскуючись під звичайного туриста. 10 травня правоохоронці виявили заборонені речовини в його особистих речах під час огляду на Галицькій митниці.

«Товар» наркоділок реалізовував під час особистих зустрічей із замовниками на території області. Його дохід у день становив понад 10 тисяч гривень.

 

У рамках кримінального провадження під час обшуків вдома у фігуранта правоохоронці вилучили пігулки «Субутекс», пігулки, які містять психотропну речовину «МДМА», канабіс, амфетамін, пристрої для куріння, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, гроші в національній та іноземній валюті, а також сліп-пакети та ваги.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочинну, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ. Також після проведення необхідних експертиз та слідчих дій йому планується повідомити про підозру ще й за ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) ККУ.

Наркоділку загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *