ОСТАННІ НОВИНИ

8 та 9 травня за порядком на Львівщині стежитиме тисяча поліцейських

Наталя Дуляба

|

8-9 травня, у День пам’яті та примирення й День перемоги, правоохоронці працюватимуть на території Львівщини у посиленому режимі. За порядком слідкуватиме тисяча поліцейських. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівської області.

У ці дні у Львові поминають закатованих у колишньому концентраційному таборі «Шталаг-328» на вулиці Грабовського, 11, покладають квіти до могил та меморіалів на Марсовому полі та на Пагорбі Слави.

Загалом на Львівщині 8-9 травня заплановано проведення дев’яти поминальних заходів. Правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі, за дотриманням порядку стежитиме тисяча правоохоронців, у тому числі й вибухотехніки, нацгвардійці та курсанти університету внутрішніх справ.

«У ці дні ми працюємо в посиленому режимі. Перед проведенням заходів спеціалісти-вибухотехніки разом з кінологами проводитимуть обстеження територій з метою виявлення небезпечних та підозрілих предметів. Окрім того, у місцях проведення заходів будуть присутні групи превентивної комунікації», – розповів очільник Нацполіції Львівщини Олександр Шляховський.

Правоохоронці закликають львів’ян та жителів області дотримуватись карантинних обмежень, не порушувати публічний порядок, утриматись від провокативних акцій та заяв і не використовувати заборонену символіку.

Якщо ви станете очевидцем скоєння злочину чи правопорушення, виявите підозрілі чи небезпечні предметів, негайно звертайтесь до поліцейських на місці події або телефонуйте на оперативну лінію 102!

Додамо, що пам’ять жертв II Світової війни у всьому світі вшановують 8 травня. Цей день як День пам’яті та примирення встановила ще у 2004 році Генеральна Асамблея ООН.

У 2014-му в Україні вперше проводили офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни та перемоги над нацизмом два дні – 8 й 9 травня. З 2015 року в державі вшановують загиблих у II Світовій 8 травня. Втім неофіційні заходи продовжуються й на наступний день.

Головний символ Дня пам’яті та примирення у всьому світі – червоний мак.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *