ОСТАННІ НОВИНИ

На ремонт місцевих доріг Львівщина витратить понад 1,3 млрд грн: що у планах

Юлія Осим

|

Цього року на Львівщині планують відремонтувати понад 200 км доріг міцевого значення. Для відновлення шляхів область отримала додаткові 162 млн грн з державного бюджету. Їх планують розподілити на об’єкти, де вже стартували роботи. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Бучко, передає Львівський портал.

На ремонт автошляхів загального користування місцевого значення на Львівщині у 2021 році виділено понад 1 млрд 167 млн грн. Нещодавно область отримала додатково ще 162 млн.

«За ці кошти плануємо відремонтувати 42 обєкти, і потім ввести в експлуатацію, тобто зробити дорогу у двох шарах з відповідними знаками і розміткою. Це є 90 км, і загалом близько 200 км доріг буде поремонтовано – це дрібний поточний, середній поточний і поточний ремонти», – зазначив Юрій Бучко.

Станом на сьогодні вже ведуться роботи на половині об’єктів – це 21 дорога (з них 17 загального значення та 4 комунальні). Зокрема, йдеться про шляхи Турка – Східниця, Мшанець – Стрілки (продовжено минулорічні роботи), Славське – Хащованя (входить в проєкт Мале Карпатське коло), Ясенів – Золочів, Перемишляни – Чемеринці – Плугів, Садковичі – Чернихів (вже в одному вирівнюючому шарі зроблено 10 км проїзної дороги).

Також у  межах прогрми «Велике будівництво» триває реалізація проєкту Мале карпатське коло.

«Минулоріч ми завершили дорогу Славське – Хащованя. Цього року продовжуємо в межах цього проєкту ремонтувати дорогу Бориня – Боберка, це 22 км. Минулоріч зробили близько 5 км, цього року також на неї виділили 50 млн грн, це знову буде близько 5 км. На завершення об’єктів Малого карпатського кола на цей рік нам потрібно близько 700 млн грн. Працюємо над тим, щоб знайти кошти, і якщо їх матимемо, ця дорога буде зроблена. Власне, вона з’єднає майбутній пункт пропуску з дорогою Львів – Самбір – Ужгород. Щодо дороги Славське – Хащованя, плануємо цього року дійти до межі із Закарпатською областю, проєкт на стадії завершення, надіємось, фінансування отримаємо», – додав Бучко.

Також на Львівщині реалізують ще один проєкт «Відкриті кордони», йдеться про відновлення доріг, які ведуть до пунктів пропуску, існуючих або перспективних.

«Такими є вже згадана Бориня – Боберка, Мшанець – Стрілки, Турка – Лопушанка. Власне, на цих трьох дорогах вже ведуться роботи в карпатському краї до перспективних пунктів пропуску. Також дороги, які плануємо робити наступного року, наразі ж  розробляємо проєкти – це Белз – Великі Мости, КПП Варяж – Бояничі і Варяж – Белз», – підсумував Юрій Бучко.

Додамо, що основними під’їзними автодорогами загального користування місцевого значення до наявних та перспективних пунктів пропуску на Львівщині є Турка – Лопушанка, Мшанець – Стрілки, Белз – Великі Мости, КПП «Варяж» – Бояничі та Варяж – Белз, Нагірне – Добромиль, Дроздовичі – Міженець – Бісковичі.

Торік рекордні 4,5 млрд грн з усіх джерел фінансування залучили на розвиток дорожньої мережі Львівщини. За ці кошти відремонтували 528 кілометрів автошляхів державного та місцевого значення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *