ОСТАННІ НОВИНИ

Львів святкує 765-ий день народження

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 6 травня, Львів відзначає 765-ту річницю з дня заснування міста. До дня народження міста провели оновлену урочисту церемонію, яка дала змогу львів’янам повернутися у 1300 рік – золотий вік середньовічної держави, столицею якої на той час був Львів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Урочиста церемонія відбулася міської Ратуші. У церемонії взяли участь історичні реконструктори «Ордену Паладинів»: вершники, лицарі, знаменоносець, герольд, а також стилізовані король і королева. Під час почесної варти лицарі передали міському голові Львова Андрієві Садовому ключ від міста.

Зазначимо, що цього року церемонія, створена за найкращими європейськими зразками стилізованих історичних урочистих подій, звернула увагу на 1300 рік та стала продовженням мілітарних традицій Європи. Подія акцентувала увагу на тяглості нашої державності, підкреслює спадковість державотворення від часів Королівства Русі.

1300 рік – це золотий вік середньовічної держави, столицею якої на той час був Львів. Королівству Русі на той момент був 101 рік, і ще був живий король Лев Данилович, а сам Львів був столицею величезного Королівства Русі.

«Відсьогодні кожен День міста ми будемо святкувати урочистим церемоніалом почесної варти. Ми хочемо цим церемоніалом відродити традицію і сподвигнути мешканців пам’ятати про те, що ми походимо з королівської держави, відтак маємо бути гідними нащадками наших предків. В сьогоднішній почесній варті були представлені лицарі, які є діючими військовими, які є учасниками бойових дій. В 1300 років нашу державу захищали лицарі, а зараз нашу Україну боронять учасники бойових дій», – наголосила директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

До урочистого заходу долучилися медики та військові. Зокрема, завідувачка центру терапії лікарні швидкої допомоги Львова Марта Сайко та в. о. командира 80-ої окремої десантно-штурмової бригади Віктор Гуршал підняли прапор Львова на штандарті. Також гості та мешканці міста заспівали Гімн України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *