ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорили питання гендерної політики у секторі безпеки і оборони України

Андрій Котенський

|

Керівництво та науково-педагогічний склад Національної академії сухопутних військ взяли участь у проведенні онлайн-презентації «Методичні рекомендації з інтеграції гендерних підходів у систему підготовки фахівців для сектору безпеки й оборони України». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НАСВ.

Головними кураторами та спікерами заходу стали правозахисниця та активістка, тренерка, дослідниця з ґендерних питань, керівниця Інформаційно-консультативного жіночого центру Олена Суслова, урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, представниця проекту ООН «Гендерна рівність у центрі реформ, миру та безпеки» Галина Мещерякова та інші.

У ході спілкування науковці Національної академії мали можливість долучитись до обговорення актуальних проблемних питань з інтегрування стандартів НАТО, зокрема її гендерної компоненти.

Катерина Левченко наголосила, що до 10 червня усі вищі навчальні заклади мають подати статистичні данні стосовно досягнення основної мети інтеграції гендерних підходів: жінки та чоловіки у секторі безпеки та оборони України користуються рівними правами та обов’язками.

«Без розробки «Методичних рекомендацій» та «Методики оцінювання» інтегрувати гендерні підходи у систему підготовки фахівців для сектору безпеки й оборони було б вкрай важко, а зараз, завдяки загальній праці, ми маємо перспективні шляхи для вдосконалення цього процесу», – підкреслив заступник начальника Академії з навчальної роботи полковник Олексій Красюк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *