ОСТАННІ НОВИНИ

Курсантів Академії сухопутних військ вакцинують від коронавірусу

Ольга Фарина

|

Близько пів тисячі військовослужбовців Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного вакцинували проти COVID-19. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НАСВ.

За словами начальника медичної служби Національної академії підполковника медичної служби Миколи Костинюка, темпи вакцинації планують збільшити удвічі. Насамперед вакцинують військовослужбовців академії, які будуть залучені до сил і засобів операції Об’єднаних сил, військовослужбовців, які залучаються до оперативно-чергової служби, військових медиків, персонал їдалень та лазень.

Як відомо від початку світової пандемії за рішенням начальника Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенанта Павла Ткачука був створений Оперативний штаб з протидії поширенню COVID-19, організовано виготовлення і закупівлю масок, рукавичок, антисептичних засобів, впроваджено ефективну систему протиепідемічних заходів. Це дозволило уникнути важких наслідків, перешкодити зростанню захворюваності серед військовослужбовців і працівників ЗС України.

«Імунізація дозволить нам зменшити ризик поширення коронавірусної інфекції й надалі» , — додав Микола Костинюк.

Вакцинація дозволить підвищити колективний імунітет, мінімізувати ризики захворювання і поширення коронавірусної хвороби серед особового складу вишу.

Курсанти, офіцери та цивільні працівники навчального закладу отримуватимуть щеплення згідно з планом, що передбачає імунізацію всього колективу вишу.

Вакцинацію військовослужбовців видового військового вишу здійснюють медики комунального некомерційного підприємства «2-га міська поліклініка міста Львова». Вакцина, якою імунізують колектив закладу, — AstraZeneka-SKBio виробництва Південної Кореї.

Зі слів начальника медичної служби Національної академії сухопутних військ першими пройшли вакцинацію військовослужбовці, які готуються до участі у військовому параді на честь 30-ї річниці Незалежності України.

Здебільшого всі вакциновані переносять процедуру добре. У незначних випадках впродовж доби після вакцинації спостерігали незначне підвищення температури тіла.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *