ОСТАННІ НОВИНИ

У вірян розпочався Страсний тиждень

Вероніка Рой

|

Сьогодні у християн східного обряду розпочався Страсний тиждень або Страсна седмиця. Про це повідомляє Львівський портал.

Власне, Страсний тиждень – останній тиждень Великого посту, що наступає за вербним тижнем і передує Пасці. У страсний тиждень згадується Таємна Вечеря, страждання, розп’яття і поховання Ісуса Христа.

Страсна седмиця – час, коли потрібно навести порядок в будинку і приготувати страви для великоднього столу. Слово «страсті» в перекладі зі старослов’янської означає «муки», «страждання»: християни в ці дні дотримуються найсуворішого посту, не танцюють, не співають, багато моляться, часто бувають в церкві і готуються до Пасхи. Віруючі в Страсний тиждень присвячують себе молитвам, милосердю і доброчесності.

Особливо важливими вважаються останні три дні перед Великоднем — Великі четвер, п’ятниця та субота. У кожний з них на службах читаються уривки з Євангеліє, що розповідають про страждання Христа.

Протягом Страсного тижня віряни, які протягом посту ще не сповідалися і не причащалися, мають це обов’язково зробити – в будь-який день зранку, окрім п’ятниці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *