ОСТАННІ НОВИНИ

У Грушеві українець хотів вивезти за кордон чотири старовинні Євангелія

Юлія Осим

|

Митники у Грушеві виявили мешканця Дніпропетровщини, який намагався вивезти за кордон чотири раритетні Євангелія початку ХХ ст.  Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Галицької митниці.

 

21 квітня на українсько-польському кордоні у пункті пропуску «Грушів – Будомєж» громадянин України для проходження митного контролю обрав «зелений коридор». Тим самим він заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження.

Проте, під час митного огляду у транспортному засобі мешканця Дніпропетровщини, працівники митниці разом з прикордонниками, виявили три примірники раритетних видань 1909 року, розміром з сірникову коробку, та одне — 1921 року, більшого розміру.

Предмети вилучили та скерували на експертизу для з’ясування їх культурної та історичної цінності.

Також на громадянина склали протокол про порушення митних правил.

Зазначається, що відповідно до частини 5 статті 374 Митного кодексу України, культурні цінності, виготовлені 50 і більше років тому, незалежно від їхньої вартості та способу переміщення через митний кордон України, підлягають письмовому декларуванню.

Фото Держмитслужби

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *