ОСТАННІ НОВИНИ

Фізична активність на третину знижує ризик смерті від COVID

Вероніка Рой

|

Ризик смерті від коронавірусної хвороби COVID-19 знижується більш ніж на третину при регулярній фізичній активності. Такого висновку дійшли вчені з Каледонського університету у Глазго (Шотландія), Про це пише Укрінформ із посиланням на Sky News.

За даними вчених, фізична активність «зміцнює першу лінію захисту імунної системи людини й збільшує концентрацію імунних клітин».

На думку науковців, рекомендована кількість фізичних вправ може призвести до зниження на 31% ризику інфекційних захворювань, таких як COVID-19, і зниження ризику смерті на 37% від них, а також підвищує ефективність вакцинації.

«Ми рекомендуємо 12-тижневу програму фізичної активності перед вакцинацією, що може привести до ефективнішої імунізації на 20-40%», –   заявив професор Себастьєн Частін.

До рекомендованих фізичних вправ входять ходьба, біг, їзда на велосипеді та зміцнювальні вправи. Їм необхідно відводити по 30 хвилин п’ять днів на тиждень, тобто 150 хвилин на тиждень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *