ОСТАННІ НОВИНИ

Головному інженеру підрозділу «Львівської залізниці» через махінації із закупівлями «світить» тюрма

Юлія Осим

|

Львівські прокурори повідомили про підозру головному інженеру підрозділу РФ «Львівська залізниця». Посадовця підозрюють у заволодінні державними коштами під час здійснення закупівель запчастин до локомотивів. Йому загрожує ув’язнення. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Упродовж 2019-2020 років група осіб за сприяння посадовців регіональної філії «Львівська залізниця»  АТ «Укрзалізниця» закупляла вживані, насправді непридатні до використання, запчастини до локомотивів під виглядом нової продукції. У результаті держпідприємству завдано значних збитків.

Під час розслідування встановлено, що внаслідок умисних дій підозрюваного втрата активів РФ «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» через придбання майна, що є неможливим для використання за призначенням, становить понад 500 тисяч грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, у листопаді минулого року стало відомо про блокування СБУ постачань «Львівською залізницею» через закупівлю неякісних запчастин з РФ. Правоохоронці повідомляли про суму завданих збитків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *