ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові реконструюють Центр допомоги жінкам на вул. Личаківській

Юлія Осим

|

Жіночий центр на вул. Личаківській, 90 у Львові, капітально відремонтують. Закладом опікується благодійний фонд «Горіховий дім». Реставрацію планують завершити до вересня 2021 року. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Там планують відремонтувати приміщення під житлові кімнати, влаштувати мансардний поверх, замінити дахове перекриття, провести ремонт у підвалі, прокласти мережі та упорядкувати фасад будинку. Як кажуть у фонді, після відновлення будинок стане комфортним місцем для тимчасового проживання та реінтеграції жінок, яким потрібна допомога й опіка через складні життєві обставини. Одночасно у Центрі зможуть перебувати 20 жінок терміном до 6 місяців.

«Як зробити так, щоб жінки перестали боятися, повірили у власну спроможність подолати життєві негаразди, відновили відчуття власної гідності і почали рухатися у своєму житті уперед? Саме концепція захищеного середовища для віднови, де можна отримати необхідну допомогу, моральну підтримку, опанувати нові вміння, професію, побачити результати своєї праці, вирізняє «Горіховий дім» з-поміж проєктів та ініціатив, які є в Україні. Наші партнери, як і ми, переконані, що саме такі соціальні інвестиції дають тривкі результати для суспільства. Під час перебування у «Горіховому домі» жінки мають можливість не просто «закрити» усі старі проблеми, а налагодити своє життя і навчитися класно менеджерувати його. Цей позитивний досвід, а у багатьох він – взагалі перший, піднімає самооцінку та мотивує: влаштовуватися на роботу, відкривати хай маленьку, але власну справу, допомагати тим, хто в скруті, транслювати позитивний ефект далі», – розповів керівник фонду Юрій Лопатинський.

Зазначимо, що кошти для проведення реконструкції збирали кілька років. За інформацією фонду, частину акумулювали самостійно, відраховуючи частину прибутків соціального підприємства кондитерської-пекарні «Горіховий дім».

Капітальний ремонт будинку планують завершити до вересня 2021 року. Там облаштують житлові кімнати, а у виробничих приміщеннях пекарні жінки разом з професійними пекарями зможуть навчатися нової професії та випікати печиво.

Також у Центрі проводитимуть різноманітні майстер-класи, працюватимуть психологічна та юридична порадні.

Фото ЛМР

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *