ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії пропонують компромісний варіант для відновлення будівництва на Пасічній

Юлія Осим

|

Управління аріхтектури та урбаністики напрацювало компромісний варіант, щоб відновити будівництво ЖК «Tiffany apartments» від будівельної компанії «Мій Дім», що на вул. Пасічній, 84. Йдеться про заплановане, відповідно до початкових розрахунків, співвідношення житлової та офісної площ, що у процесі робіт забудовник самовільно змінив. Про це Львівському порталу повідомили у преслужбі ЛМР.

Через порушення вимог та дозволів, зокрема зміну проєкту забудови до невпізнаваності, зведення житлового комплексу на Пасічній було призупинено у кінці січня цього року, а міська ДАБІ оштрафувала забудовника – компанію «Мій дім» – на 700 тисяч гривень.

Зазначимо, що забудовник кардинально змінив проєкт забудови після того, як отримав містобудівні умови та обмеження.

«Було істотно збільшено кількість житла за рахунок зменшення офісних площ. Паркомісця – це питання було принциповим, адже теперішня будова фактично на місці парковки. Забудовник на виконкомі обіцяв, що не лише належно забезпечить паркомісцями майбутніх мешканців житлового комплексу, а й подбає, аби тут були місця для мешканців цього мікрорайону. У підсумку ж – зменшив кількість паркомісць, що їх вже бракувало і для мешканців новобудови», – зазначив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Відтак, управління архітектури та містобудування ЛМР напрацювало компромісний варіант, від якого відступати – табу.

«Ми і так зробили чимало в цій неприємній ситуації, коли забудовник ввів в оману виконавчий комітет міськради. У напрацьованому виправленому варіанті співвідношення житла/офісів управління архітектури фактично повернуло до початкового рівня: 9200 квадратних метрів житла і 4300 квадратних метрів офісів. А не 13229 кв. м житла і 1581 кв. м офісів, як собі поправив забудовник», – пояснив Зубач.

Нагаждаємо, будівництво ЖК через порушення було зупинено в січні нинішнього року. Раніше мерія погрожувала забудовнику санкціями за самовільну зміну проєкту забудови.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *