ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині стартує щеплення китайською вакциною CoronaVac

Юлія Осим

|

Від сьогодні, 15 квітня, на Львівщині розпочинають щеплення вакциною CoronaVac від китайського фармацевтичного виробника Sinovac BioNTech. Препаратом щепитимуть освітян, залучених до проведення ЗНО, а також малобільні групи населення та їх опікуни. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації.

На Львівщину поступило 11 240 доз вакцини.

«У Львівській області вже пройшли навчання 4 бригади (Моршинська МЛ, Золочівська РЛ, Яворівська РЛ та 6 МКП), які розпочинають вакцинувати мешканців цим препаратом. Подальшу участь у вакцинації братимуть всі мобільні бригади, які були навчені для роботи з «AstraZeneca» (Covishield). Таким чином ми збільшимо охопленість вакцинацією населення нашої області та зменшимо ризик поширення хвороби», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

Зазначимо, що CoronaVac є інактивованою вакциною, термін придатності якої становить 24 місяці. Перевозити та зберігати препарат можна при температурі 2-8°C. Вакцина випускається в однодозових флаконах.

Станом на 15 квітня на Львівщині провакциновано 29 073 особи. З них за останню добу – 2 40 осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *