ОСТАННІ НОВИНИ

У Миколаєві водій, позбавлений прав за нетверезу їзду, знову попався п’яним за кермом

Наталя Дуляба

|

У Миколаєві судитимуть 25-річного мешканця Миколаєва, який продовжував п’яним їздити за кермом, хоча вже був позбавлений водійських прав через нетверезу їзду. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

На лаві підсудних опинився 25-річний миколаївчанин через умисне невиконання рішення суду.

Як встановили правоохоронці, Миколаївський районний суд оштрафував чоловіка на 10 200 грн за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і позбавив водійських прав на один рік. Втім порушник умисно не виконав постанову, продовжуючи їздити за кермом.

31 березня горе-водія знову спіймали п’яним за кермом свого автомобіля.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.382 (умисне невиконання рішення суду, що набрало законної сили) ККУ. Тепер чоловіку «світить» штраф розміром від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 3 років тюрми.

Поліцейські вже завершили досудове розслідування і скерували обвинувальний акт до суду, який і обиратиме остаточне покарання водію-порушнику.

Нагадаємо, недавно в Україні збільшили штрафи за водіння напідпитку і перевищення швидкості. Водій, який вперше попадеться п’яним за кермом, заплатить від 17 000 грн до 51 000 грн штрафу, також його позбавлять водійських прав на 10 років. За третій випадок ще й конфіскують авто.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *