ОСТАННІ НОВИНИ

На дорогах Львівщини відремонтують рекордну кількість мостів

|

Цьогоріч на Львівщині планують відремонтувати найбільшу кількість мостів – 56. Наразі триває ремонт одного з об’єктів у селі Ясениця-Сільна Дрогобицького району, що пролягає через річку Шумівка. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Служби автомобільних доріг Львівщини.

Міст знаходиться на автодорозі Мостиська-Самбір-Борислав. Загалом, за словами керівника служби Олега Берези, майже всі мости в області збудовані понад пів сотні років тому, тож потребують ремонту та перебудови.

«Як і раніше анонсували, у 2021 році ремонтуватимемо рекордну кількість мостів на дорогах державного значення Львівщини. Йдеться про 56 споруд, на яких проведемо реконструкцію, капітальний та поточний середній ремонт», – зазначив Олег Береза.

Щодо переправи у с. Ясениця-Сільна, то її звели у 1964 році завдовжки 11 м та завширшки проїзної частини 7 м і тротуарів по 0,8 м. Після поточного середнього ремонту ширина тротуарів на споруді буде по 1,5 м. Поки роботи проводять на одній частині моста, а на іншій – організовано реверсивний рух.

Там вже влаштовано шафові стінки, перехідні плити, накладну плиту та розширено тротуар. Наразі дорожники укладають основи із щебенево-піщаної суміші на підходах до споруди та асфальтування.

Згодом встановлять перильне та бар’єрне огородження, влаштують підпірні стінки та верхній шар асфальтобетонного дорожнього покриття, також здійснять заходи із безпеки дорожнього руху.

Зазначимо, що автомобільну дорогу Мостиська – Самбір – Борислав торік відремонтували на відтинку Самбір – Борислав, протяжністю понад 30 км шляху. Крім цього, провели ремонт мостового переходу у селі Попелі. Цього року планують відремонтувати другу частину дороги Т-14-15 на ділянці Мостиська – Самбір.

Фото Служби автомобільних доріг Львівщини

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *