ОСТАННІ НОВИНИ

У Краківці виявили незаконну партію двигунів до човнів, що прямувала до Німеччини

Юлія Осим

|

У пункті пропуску Краківець-Корчова митники виявили партію двигунів внутрішнього згоряння американського виробництва, що незаконно переправляли до Німеччини. «Підприємці» здешевили вартість товару в п’ять разів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Галицької митниці.

За кермом виявленої вантажівки з незаконно переміщуваним товаром був громадянин України. Як зазначалося у митній декларації, мешканець Волині, разом з іншими товарами, перевозив десять двигунів внутрішнього згоряння. Продавцем, відправником та виробником двигунів була німецька компанія, а одержувачем – українське підприємство. Заявлена вартість товарів, за курсом Нацбанку України, становить майже 180 тис. гривень.

Під час огляду митники виявили на двигунах маркування відомого американського виробника. Після перевірки інформації стало відомо, що відправником товару відома компанія із США (Michigan motorz), одержувачем – підприємство на території Німеччини. Реальна ж вартість двигунів становить більше мільйона гривень або 35,9 тис. доларів. Відтак, німецька компанія хотіла перемістити товар з неправдивими даними.

За фактом складено протокол за ст.483 Митного кодексу України (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Двигуни вилучено, матеріали по справі скерують до суду.

Фото Галицької митниці

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *