ОСТАННІ НОВИНИ

Як на Львівщині проводитимуть пробне ЗНО-2021

Вероніка Рой

|

Вже у суботу, 10 квітня, в Україні відбудеться пробне незалежне оцінювання. На Львівщині спробувати свої сили у пробному тестуванні зголосилися 13 тисяч осіб. Про це повідомила керівниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк під час брифінгу 7 квітня, передає Львівський портал.

Пробне ЗНО на Львівщині цьогоріч не переноситимуть і воно відбудеться у заплановані терміни – 10 квітня. В області на пробне тестування зареєструвалися понад 13 тисяч учасників. Цьогоріч вони могли обрати лише один предмет з одинадцяти. Лідером у 2021 році вперше стала англійська мова, далі йде математика та українська мова і література.

Для проведення ЗНО на Львівщині було підготовлено 65 пунктів тестування. Їх облаштували максимально наближено до місць проживання учасників.

«Місця проведення пробного ЗНО по старому – районні центри, де проживають діти. Це Турка, Старий Самбір, Сколе, Стрий, Самбір, Львів, Червоноград та інші. Тобто велика мережа, щоб діти могли якнайшвидше дістатися до пункту тестування.  Англійську мову проводитимуть у п’ятьох пунктах тестувань: у Львові, Стрию, Дрогобичі, Самборі та Червонограді», – каже Лариса Середяк.

Проводитимуть пробне ЗНО в умовах карантину з дотриманням усіх  протиепідеміологічних заходів.

«В усіх учасників та персоналу мірятимуть температуру. При вході будуть санітайзери, в туалетних кімнатах – паперові рушники, рідке мило. Все необхідне для проведення пробного ЗНО в умовах карантину ми надали», – зазначає керівниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

У разі, якщо в учасника пробного ЗНО виявили COVID, то його закликають не приходити у пункт тестування. Протягом трьох днів хтось з родичів може забрати зошит з пункту тестування. Також усі учасники пробного після обіду 10 квітня зможуть завантажити на свої інформаційні сторінки всі інші предмети з пробного тестування.

Водночас вона зазначає, що станом на сьогодні половина учасників не відкрила своїх запрошень на пробне ЗНО, в яких зазначено пункти тестувань

«Ми відкриваємо пошту, а у нас десятки листів. Учаснику потрібно зайти на свою інформаційну сторінку за логіном та паролем. Наголошу, запрошення можна не видруковувати, його можна мати в телефоні, так само як і паспорт в програмі «Дія», – додала Лариса Середяк.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО відбуватимуться за таким графіком:

  • 21 травня – хімія;
  • 24 травня – іспанська, німецька, французька мови;
  • 25 травня – англійська мова;
  • 28 травня – математика, математика (завдання рівня стандарту);
  • 1 червня – українська мова, українська мова і література;
  • 4 червня – історія України;
  • 7 червня – фізика;
  • 10 червня – біологія;
  • 15 червня – географія.

Щодо результатів тестування, то вони будуть відомі до 30 червня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *