ОСТАННІ НОВИНИ

Уже 68% львів'ян отримують воду без хлору

Андрій Котенський

|

Львів активно відмовляється від використання небезпечного рідкого хлору для дезінфекції води. Ініціативу постачання питної води без хлору вже зреалізовано на 68%, повідомляє «Львівводоканал».

За даними Львівської мерії, «Львівводоканалу» проводить планомірну реконструкцію насосних станцій, щоб перевести їх на альтернативний спосіб дезінфекції за допомогою гіпохлориту натрію.

За підрахунками підприємства, вже 68% мешканців міста отримують воду без хлору.

«Цього року було розпочато дозування гіпохлориту натрію у тестовому режимі на насосній станції Збоїща, що дозволить забезпечити водою без хлору жителів більшої частини Шевченківського району. Також уже зараз у тестовому режимі знезаражує воду гіпохлоритом натрію насосна станція Винники, що подає воду львів’янам, які живуть у Личаківському районі. Водночас насосна станція Сокільники забезпечує водою без хлору Франківський район та частину Сихова. Таким чином воду, дезінфіковану гіпохлоритом натрію, зараз отримує 68% львів’ян. А до червня місяця плануємо завершити роботи із переобладнання під гіпохлорит натрію ще й насосної станції Будзень-3, що дозволить подавати воду без хлору до Залізничного району Львова», — повідомили у ЛМКП «Львівводоканал».

Відтак після завершення усіх робіт на насосній станції Будзень-3 воду, дезінфіковану не рідким хлором, а гіпохлоритом натрію.

«Водночас, до вересня мають бути завершені роботи на насосних станціях Карачинів та Сихів, що дозволить покрити гіпохлоритом натрію ті райони міста, що залишитися, і на 100% перевести Львів на воду без хлору», — додали у ЛМКП «Львівводоканал».

Як відомо, першим про відмову від хлору і використання натомість гіпохлориту натрію запропонував громадсько-політичний діяч Ігор Васюник, який балотувався у мери Львова. Згодом воду без хлору у свою передвиборчу програму включив Андрій Садовий.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *