ОСТАННІ НОВИНИ

25 тисяч тонн у рік: фабрика на Львівщині запустить виробництво паперу з целюлози

Юлія Осим

|

Кохавинська паперова фабрика, розташована у с. Гніздичів на Стрийщині, збудує нові цехи та складські приміщення для вироблення паперу з целюлози. Запустити у роботу потужності планують у червні наступного року. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Загальна вартість інфестицій у будівництво становитиме 28 млн грн. Це, зазначають на підприємстві, – кредитні кошти. Зокрема, обладнання паперового цеху обійдеться 13,8 млн євро. Ще 4,5 млн євро становитимуть виртати на обладнання з переробки паперу у санітарно-гігієнічні вироби. Решта суми – затрати на будівництво.

«У новому цеху будемо виробляти папір та інші вироби із целюлози. Потужність нової фабрики становитиме 25 тисяч тонн продукції у рік. До кінця року хочемо завершити загальні будівельні роботи, контракти для поставки обладнання заключили ,і ми очікуємо його у грудні-січні. Враховуючи монтаж та інші роботи, плануємо у червні наступного року фабрику запустити у роботу», – розповів керівник фабрики Михайло Титикало.

Зазначимо, що Кохавинська паперова фабрика є виробником паперових рушників, туалетного паперу, серветок. Товари розповсюджуються не тільки в Україні, також продукція експортується за кордон – у Чехію, Румунію, Білорусь, Угорщину.

Як додали у ЛОДА, підприємство є сумлінним платником податків в області. Торік воно сплатило майже 65 млн грн. Окрім того, розвиток фабрики створює нові робочі місця в регіоні та залучає інвестиції.

На сьогодні на Кохавинській фабриці працює 330 людей, середня зарплатня яких 14 тис. грн. Після запуску нових потужностей на підприємстві створять ще 230 нових робочих місць.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *