ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала контрабандистів, які вивозили бурштин через львівський аеропорт

Ольга Денисяка

|

Служба безпеки України викрила сімох мешканців Рівненської області та громадянина однієї з країн Південного Кавказу на контрабанді бурштину. Під час обшуків правоохоронці знайшли товару на 11 млн грн.  Затримані вивозили бурштин з України через аеропорти у Львові та Києві. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ України.

За роботою угруповання правоохоронці стежили з вересня 2020 року. За цей час встановили, що незаконний бізнес організував громадянин однієї з країн Південного Кавказу. До нього він залучив сімох мешканців Рівненської області, які скуповували у місцевих нелегально видобутий бурштин.

Для нелегального вивезення обробленої продукції за кордон ділки використовували «маршрути» через аеропорти «Бориспіль» і «Львів», а також сервіси міжнародної пошти за підробленими товарно-супровідними документами.

З частини придбаної продукції виготовляли ювелірні прикраси на замовлення іноземних клієнтів. Камінь обробляли на одному з приватних підприємств області.

Під час обшуків в учасників угруповання знайшли майже 1300 кг бурштину різних фракцій, понад 170 кг готових виробів, технологічне обладнання для обробки бурштину, комп’ютерну техніку та чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності. Загалом сума вилученого каменю становить більше 11 млн грн.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України накладено арешт на вилучене майно. Вирішується питання щодо повідомлення підозр учасникам угруповання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *