ОСТАННІ НОВИНИ

Нерест риби: на Львівщині заборонили рибалити на річках та водоймах

Юлія Осим

|

На Львівщині встановлено весняно-літню заборону на вилов риби та інших біоресурсів у річках і водоймах. У зв’язку із нерестом риб така вимога діятиме у період з 1 квітня до 30 червня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Зокрема, встановлено такі терміни:

  • у басейні р. Дністер з 1 квітня  до 10 червня;
  • у басейнах річок Західний Буг, Сян та Стир з 1 квітня до 20 травня;
  • у всіх водосховищах, технічних водоймах з 1 квітня до 10 червня;
  • у придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) з 1 квітня до 30 червня.

Згідно з розпорядженням очільника області, на на водних об’єктах Львівщини здійснюватимуться заходи стосовно посилення контролю за охороною рибних запасів та інших водних біоресурсів, зокрема, виявлятимуть браконьєрів. Також визначатиметься перелік  позанерестових  ділянок для проведення любительського рибальства.

«Під час нересту громадянам дозволяється виключно любительське рибальство із берега на спеціально визначених ділянках.  За порушення правил рибальства під час нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності», – наголосив керівник управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області Леонід Кравець.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *