ОСТАННІ НОВИНИ

За добу на Львівщині ліквідували 16 пожеж сухостою. Що загрожує паліям

Юлія Осим

|

Минулої доби вогнеборці на Львівщині ліквідували 16 пожеж сухої трави на присадибних ділянках. Займання виявили практично в усіх районах області. Вогонь знищив понад 0,7 га площі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС у Львівській області.

Зокрема, пожежі гасили у Дрогобицькому, Львівському, Самбірському, Стрийському, Червоноградському та Яворівському районах. До ліквідації було залучено 58 чоловік особового складу та 16 одиниць спецтехніки.

Зазначимо, що за самовільне спалювання сухостою передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Так, відповідно до статей 77, 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із природною рослинністю або її залишків та опалого листя на земельних ділянках, у смугах біля автомобільних доріг і залізниць та у парках тягне за собою штраф у розмірі від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 060 грн – 6 120 грн).

Також, до статей 241, 245 Кримінального кодексу, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються штрафом від 5 400 до 9 000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (91 800 грн – 153 000 грн) або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Фото ГУ ДСНС у Львівській області

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *