ОСТАННІ НОВИНИ

«Полювали» на вокзалах: у Львові викрили злочинну групу, що труїла та грабувала заробітчан

Юлія Осим

|

У Львові викрили злочинну групу, яка отруювала та грабувала заробітчан. Четверо мешканців Сумської області працювали на львівських вокзалах, «полюючи» на громадян, які поверталися в Україну з-за кордону. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

Правоохоронці встановили, що чоловіки знайомилися на територіях вокзалів Львова з громадянами, які повернулися в Україну із заробітків, входили у довіру та пропонували безкоштовно підвезти до місця їхнього призначення, а по дорозі пригощали алкоголем. До напоїв фігурнати додавали лікарський препарат, який при великих дозах  викликає у людини отруєння, затуманює свідомість, а при передозуванні – призводить до розвитку небезпечних патологій, асфіксії, коми та смерті. Коли потерпілий втрачав свідомість, у нього відбирали особисті речі, а його залишали на узбіччі.

Попередньо відомо, що жертвами злочинів стали щонайменше 4 осіб.

Наразі тривають слідчі дії. Усім учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Під час обшуків у злочинців вилучено автомобіль, мобільні телефони та сім-карти, гроші у різних валютах (євро, гривні, злоті, білоруські рублі), алкогольні напої, флакони з медичним препаратом та інші речі, які використовувалися для протиправної діяльності.

Відповідно до ч.2 ст.187 КК України фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Фото Львівської обласної прокуратури

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *