ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовців «Львівгазу» викрили на хабарництві та фінансуванні ОПЗЖ

Юлія Осим

|

Працівники СБУ та прокуратури у Львівській області провели обшуки в АТ «Львівгаз» та спіймали на хабарі у 130 тис. грн одного з посадовців. Чоловік вимагав гроші у підприємця за начебто несанкціонований відбір газу. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівщини, передає Львівський портал.

Встановлено, що неправомірну вигоду працівник «Львівгазу» вимагав у приватного підприємця за нарахування мінімального штрафу та нерозголошення факту несанкціонованого втручання та відбору природнього газу для потреб закладу харчування, що належало підприємцю. Порушника спіймали «на гарячому».

В СБУ також прокоментували викриття масштабної корупційної схеми у «Львівгазі»:

«За даними досудового слідства встановлено, що спеціалісти товариства організували схему вимагання хабарів з місцевих підприємців та населення. За чималу суму винагороди зловмисники «гарантували» не вживати заходів реагування щодо штучно виявлених фактів порушень під час експлуатації газового обладнання та несанкціонованого втручання у розподільчу мережу. За попередньою інформацію, свій бізнес ділки планували поширити на більшість населення регіону».

Поки тривають невідкладні слідчі дії, після їх завершення буде вирішуватися питання щодо повідомлення фігуранту про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Також, встановлюється причетність інших осіб до вчинення вказаного кримінального правопорушення. Досудове розслідування триває.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Раніше про факт обшуку та викриття масштабної корупційної схеми повідомив у Facebook голова ЛОДА Максим Козицький. Він зазначив, що посадовці навмисно звинувачували абонентів у нелегальному використанні  газу, навіть якщо такого факту не було, і вимагали за це хабарі.

«За даними слідства, працівники відділу економічної безпеки «Львівгазу» вимагали хабарі з тих абонентів, які несанкціоновано відбирали газ з розподільчої мережі. І в обмін на це вони обіцяли не вживати ніяких заходів. Теж за гроші», – додав Козицький.

Якраз на подібному факті затримали посадовця «Львівгазу».

Що цікаво, за інформацією СБУ та прокуратури, отримані посадовцями кошти від протизаконних дій частково спрямовувалися на фінансування політичної діяльності на Львівщині однієї «суперпатріотичної» партії (гадаємо, йдеться про ВО «Свобода») та «ОПЗЖ».

Фото Львівської обласної прокуратури

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *