ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни на повітряній кулі перелетіли усі Сколівські Бескиди

Вероніка Рой

|

Засновник проєкту Explorer Lviv Андрій Риштун разом із ще трьома учасниками команди на повітряній кулі пролетіли усі Сколівські Бескиди. Про це повідомив Андрій Риштун у Facebook.

Політ на повітряний кулі відбувся у понеділок, 22 березня. Андрій Риштун розповідає, що розпочали політ від села Росохач.

«Вчора нам вдалося перелетіти всі Сколівські Бескиди та пройти точнісінько над їх перлиною – горою Параска. Ми кілька тижнів чекали ідеальної погоди і от нарешті! Ранкове сонце, мороз, засніжені схили та повна куля теплого повітря – все, що потрібно для щастя повітроплавця. Ми стартанули від села Росохач, що біля Тисовця, а приземлилися з іншої сторони Бескидів, біля села Корчин. Таким чином ми перелетіли всі Сколівські Бескиди на повітряній кулі», – розповідає Андрій Риштун.

У складі команди було четверо львів’ян. Політ над горами, за словами Андрія Риштуна, виявився не з простих.

«Літати над горами складніше ніж по рівнині, бо гірська місцевість закручує повітряні потоки. Тебе може розвернути, кинути вниз чи понести назад звідки ти прилетів. Микола [капітан] був до цього готовий. Тільки но ми пройшли гору Параска як наша куля «кулею» полетіла вниз. Пілот ввімкнув всі пальники на повну потужність і за кілька хвилин ми знову були в безпеці, в небі! Знайти місце для приземлення – це ще та задача. Воно повинно бути рівне і бажано щоб туди машина могла під’їхати. Під нами є велика широка річка Стрий. Але сідати взимку у крижану воду – то не варіант. Тому ми спочатку перелетіли на лівий берег, почекали поки нас підхопить відбитий від горбів потік і з філігранною точністю приземлилися прямісінько на дорогу!», – додає Андрій Риштун.

Нагадаємо, цьогоріч у лютому львівська команда із 10 людей встановила рекорд України. Всього за три години людям вдалося перелетіти через усі Карпати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото:Explorer Lviv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *