ОСТАННІ НОВИНИ

«Стан був критичний». Львівські лікарі врятували чоловіка з COVID, який три тижні був на ШВЛ

Вероніка Рой

|

У Центрі легеневого здоров’я, що у Львові на вул. Зеленій, вилікували 55-річного жителя Новояворівська, який поступив у медзаклад у критичному стані та три тижні перебував на апараті штучної вентиляції легень. Про це йдеться на сторінці медзакладу у Facebook.

10 днів 55-річний чоловік лікувався Новояворівській лікарні. Проте 13 лютого пацієнта перевели у Центр легеневого здоров’я, де він вже знаходиться більше місяця.

При поступленні у лікарню стан пацієнта був критично важкий. Чоловік перебував на інвазивній ШВЛ, на якій знаходився три тижні в положенні живіт, лівий та правий бік. Коли хворий лежав на спині – сатурація моментально падала.

«За цей період стан хворого стабілізувався завдяки нашим зусиллям та волі пацієнта, він виконував усі призначення, тримався оптимістично. Згодом хворого перевели на другий етап лікування – з реанімаційного залу у палату інтенсивної терапії, де зараз перебуває на кисневій терапії за допомогою маски високої концентрації. Зараз його вже перевели на невеликий потік кисню. Наразі готуємо пацієнта, щоб перевести його у лікарню за місцем проживання для завершення лікування і реабілітації», – розповідає завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Центру легеневого здоров’я В’ячеслав Бондар.

Загалом житель Новояворівська бореться з недугою вже півтора місяці.

«В’ячеслав Миколайович – це лікар від Бога. Він завжди прийде, щось підкаже, порадить. Лікарі мене витягли буквально з «того світу». Я був дуже важкий. Це дуже важко, просто стискаєш кулаки та борешся. Це страшна хвороба, я не знав, що це настільки важко. Просто хочеться стати на коліна перед лікарями, вони постійно приходили і казали, що потрібно боротися. І я це робив заради дітей, заради всього, що у мене є», – розповідає пацієнт.

Нагадаємо, у Центрі легеневого здоров’я також вилікували важкохворого на коронавірус чоловіка, у якого було більше 80% ураження легень та низка супутніх захворювань. Лікарі медзакладу врятували пацієнтку з COVID, яка теж мала 80% ураження легень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Відео: Центр легеневого здоров’я

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *