ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові виступить  легендарне тріо «Крайня Хата»

Омелян Шевчук

|

У Львові в Центрі Довженка відбудеться концерт легендарного тріо «Крайня Хата». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

На концерті з нагоди 30-річчя гурту та до Дня матері звучатимуть пісні на твори Т. Шевченка, пісні Івасюка та ціла добірка популярних шягерів і авторських пісень тріо.

«Концерт  гурту «Крайня Хата» у Львові – це унікальна нагода почути неповторні народні музичні мотиви від справжніх професіоналів своєї справи. Кожен концерт тріо – це видовищне дійство, яке підтверджує професіоналізм учасників колективу, їх віддачу до своєї справи та любов до рідного краю», – йдеться у повідомленні.

Кількість місць обмежена згідно вимог карантину! Придбати квитки на концерт, що заплановано на 9 травня о 16.00 можна тут: Kasa.in.ua/ua

Довідково

Відоме і популярне в Україні та за її межами вокальне тріо «Крайня Хата» започаткувало свою творчо-пісенну діяльність у 1990 році.

В одному із Львівських палаців культури зустрілися троє дівчат з музичною освітою, барвисто-дзвінкими голосами і з великим творчим натхненням. Це були Любов Фітьо, Алла Пилипенко та Іванка Ткачик. Для свого тріо вони обрали неординарну назву — «Крайня Хата». Образ крайньої сільської хати увійшов в українську народну творчість як місце, в якому збирались на вечорниці дівчата та хлопці, співали веселі та сумні пісні.

За 30 років свого існування тріо «Крайня Хата» стало учасником багатьох престижних всеукраїнських та міжнародних фестивалів, благодійних акцій та концертів, телемарафонів та хіт-парадів.

За цей же час тріо, перейшовши через певні зміни свого складу і репертуару, перебуває сьогодні у стані нового творчого піднесення. Зараз у ньому чудові й талановиті виконавиці: заслужена артистка України Любов Фітьо, Іванна Ткачик та Ольга Літник. Вони вдало поєднують народну пісню з естрадною, живий звук і сучасне виконання.

У репертуарі тріо найвагоміше місце посідають українські народні пісні, без яких не уявляє себе жоден український співак. Також «Крайня Хата» виконує естрадні та авторські пісні на вірші відомих українських поетів. Група тісно співпрацює з багатьма відомими і талановитими композиторами, аранжувальниками. У творчому активі гурту налічується чотири компакт-диски. Також у 2005 році Львівське державне телебачення зняло про цей гурт музичний фільм «Лише один день», до якого увійшли найкращі пісні та уривки з повсякденного життя учасниць гурту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *