ОСТАННІ НОВИНИ

Товару на мільйон: у Яворові молода жінка зі спільниками через Telegram-канал продавали наркотики

Вероніка Рой

|

У Яворові правоохоронці затримали групу осіб, яких підозрюють у незаконному збуті наркотичних засобів. Мешканці Львівщини збували наркотики через Telegram-канал. Загалом правоохоронці вилучили у них «товару» на мільйон гривень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратурі Львівщини.

26-річна мешканка Новояворівська у змові з трьома чоловіками 17-ти, 19-ти та 26-ти років, розфасовувала наркотичні засоби та психотропні речовини амфетамін та канабіс. Далі спільники впродовж лютого-березня цього року робили закладки цих речовин у Яворові, фотографували місця закладок і відправляли покупцям через Телеграм-канал. Кошти за продаж отримували на банківські картки.

За даними Нацполіції, зловмисники «працювали» з дотриманням суворої конспірації, мали чітко розподілені.

«Під час досудового розслідування було встановлено, що вони збували тяжкі наркотичні засоби та психотропні речовини наркозалежним особам на території Яворівського району. Розповсюджували шляхом «закладок» з використанням Інтернету», –  розповів начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Олександр Шляховський.

Під час обшуків за місцем проживання затриманих вилучено: близько 1 кг амфетаміну та близько 0,5 кг канабісу, понад 100 розфасованих для збуту закладок з наркотичними засобами, чорнові записи, знаряддя та пристосування, які використовувалися при здійсненні протиправної діяльності. Також вилучено транспортні засоби, якими користувалися «закладники». Орієнтовна вартість вилучених наркотиків на «чорному ринку» складає близько 1 млн грн.

Фігурантів затримано 17 березня у порядку ст.208 КПК України, тривають невідкладні слідчі дії, після їх завершення буде вирішуватися питання про повідомлення усім затриманим про підозру та обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: поліція, прокуратура

Відео: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *