ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові поліцейський вимагав тисячу доларів хабара

Ольга Денисяка

|

У Львові поліцейський вимагав у жінки тисячу доларів хабара за зміну запобіжного заходу для її чоловіка. Його затримали під час отримання коштів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

За даними слідства, поліцейський вимагав у жительки Львова 1000 доларів США. Натомість обіцяв вплинути, аби її чоловіку змінили запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний домашній арешт аж до вирішення питання про передачу компетентним органам Словацької Республіки.

Поліцейського затримали в порядку ст.208 КПК України, безпосередньо під час отримання коштів.

Під час обшуків у затриманого вилучили мобільні телефони, флеш-носії інформації та банківські картки. Також у нього вилучили автомобіль «Мерседес», в якому і знайшли хабар – 1000 доларів США.

Наразі тривають слідчі дії, після їх завершення буде вирішуватися питання щодо повідомлення правоохоронцю про підозру, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади.

Фігуранту інкримінують зловживання впливом та отримання за це неправомірної вигоди (ч.3 ст.369-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на  термін від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: СБУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *