ОСТАННІ НОВИНИ

Бродівський лісгосп ліквідовувати не будуть, – Дейнека

Юлія Осим

|

Під стінами Львівської облради зібралися працівники Бродівського лісгоспу, які виступають проти реформування та об’єднання їхнього підприємства із Золочівським лісгоспом. Натомість керівник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека на сесії заявив, що сьогодні мова не йде про ліквідацію підприємства, а разом з тим і робочих місць, а про його укрупнення. Про це передає Львівський портал.

На сьогодні ДП «Бродівський лісгосп» серед усіх лісгоспів Львівщини показує дуже високий рівень переробки деревини. Зазначимо, що торік підприємство освоїло понад 44 тис. кубометрів деревини та випустило продукції на суму 72 млн грн. Відтак, дохід склав більше 126 млн грн, тоді як у Золочівського підприємства – трохи більше 49 млн грн.

«На Бродівщині це останнє державне підприємство, яке зуміло вистояти у тяжкі часи, яке змогло дати собі раду, яке сплачує значний податок та дає робочі місця людям. Тому ідея його оптимізації є неприпустимою», – зазначила депутатка Ірина Сех у сесійній залі.

У свою чергу, Анатолій Дейнека повідомив, що наразі вирішується питання про укрупнення лісових господарств області, оскільки планується створення одного такого підприємства в кожному районі. Нагадаємо, на сьогодні на Львівщині функціонує сім адміністративних районів.

«Можливо, хтось з директорів втратить роботу. Але принципово жоден рядовий працівник не має втратити роботу. Як тільки буде щось напрацьовано, я піду до трудового колективу і будемо спілкуватися», – наголосив головний лісівник Львівщини.

Зазначимо, у ДП «Бродівський лісгосп» працює 430 працівників, у ДП «Золочіський лісгосп» – удвічі менше.

Нагадаємо, сьогодні, 16 березня, відбувається чергова сесія Львівської облради. Під стінами будівлі зібралися працівники Бродівського лісгоспу, які пікетують проти об’єднання їхнього підприємства з Золочівським лісгоспом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *